• Alle 60% Rabat Nu!
  • Hurtig Forsendelse!
  • Nemme Retur & Udvekslinger!
Loading...

0

You have no items in your shopping cart.

Om os Converse

Converse er et amerikansk sko firma, der primært producerer skøjtesko og livsstil mærke fodtøj og beklædning. Grundlagt i 1908, har det været et datterselskab af Nike, Inc. siden 2003.

Under anden verdenskrig skiftede virksomheden sin produktion fra offentligheden, og i stedet lavede fodtøj til militæret. Det var en af ​​de få producenter af atletiske sko og i mere end et halvt århundrede dominerede firmaet det amerikanske domstols skomarked. Fra 1970'erne mistede virksomheden sin dominerende stilling, efter at andre virksomheder præsenterede deres egne stilarter.

Converse sko er kendetegnet ved en række funktioner, herunder firmaets stjernens insignier, All Stars gummisål, glat afrundet tå og omløbsstrimler.

Converse fremstiller sine produkter under Cons, Chuck Taylor All-Star, John Varvatos og Jack Purcell handelsnavne. Udover beklædningsgenstande og fodtøj sælger virksomheden andre varer gennem detailhandlere i over 160 lande og gennem ca. 75 virksomhedsejede detailbutikker over hele USA og beskæftigede 2.658 i USA i 2015.

Tidlige år

Sort Converse Sneakers

I en alder af 47 startede Marquis Mills Converse, som tidligere var leder af et skofremstillingsfirma, Converse Rubber Sko Company i februar 1908 i Malden, Massachusetts. Virksomheden var en gummi sko producent, der leverer vinteriseret gummi solede sko til mænd, kvinder og børn. I 1910 producerede Converse sko hver dag, men det var først i 1915, at virksomheden begyndte at fremstille sportssko.

Virksomhedens katalysator kom i 1917, da Converse All-Star basketballsko blev introduceret. Så i 1923 gik en basketballspiller ved navn Charles H. "Chuck" Taylor ind i Converse, der klagede over onde fødder. Converse gav ham et job: han arbejdede som sælger og ambassadør og fremmer skoene rundt om i USA, og i 1932 blev Taylors underskrift tilføjet til All-Star-patchet på de klassiske høj-toppede sneakers. Han fortsatte dette arbejde indtil kort tid før sin død i 1969. Konverter også skræddersyede sko til New York Renaissance ("Rens"), det første hele afrikanske amerikanske professionelle basketballhold. I 1962 scorede Center Wilt Chamberlain fra Philadelphia Warriors 100 point i et NBA-spil, mens de havde et par Chucks, der tog en 169-147 sejr over New York Knicks i Hershey, Pennsylvania den 2. marts.

1941-2001: Krig, stigning, konkurs og ny ledelse

Da USA kom ind i anden verdenskrig i 1941, skiftede Converse produktionen til fremstilling af gummierede fodtøj, overtøj og beskyttelsesdragter til militæret. Virksomheden genoptog produktionen af ​​atletisk fodtøj efter krigens ende. Populær i 1950'erne og 1960'erne fremmet Converse et amerikansk billede med sin Converse Yearbook. Kunstner Charles Kerins skabte dækningskunst, der fejrede Converse's rolle i livet for gymnasiet og college-atleter.